سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آغاز تخریب سکونتگاه‌های غیررسمی دره فرحزاد | دره ترسناک چه زمانی برای حضور شهروندان آماده می‌شود؟


 

  • آغاز تخریب سکونتگاه‌های غیررسمی دره فرحزاد | دره ترسناک چه زمانی برای حضور شهروندان آماده می‌شود؟

    دکتر امیرناصر هراتی، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه 2 تهران در گفتگو با خبرنگار همشهری آنلاین درباره آخرین وضعیت پاکسازی دره فرحزاد و ساماندهی این ذخیره اکولوژیکی شهر تهران، گفت: امروز با تعامل خوب بین دستگاه‌های اجرایی، قضایی و انتظامی، اجرای حکم قضایی تخریب تعارضات به حریم رودخانه دره فرحزاد با حضور اداره آب شهر تهران آغاز شد.

    وی درباره سرنوشت سکونتگاه‌های غیررسمی در دره فرحزاد، گفت: خرابه‌ها و بیغوله‌هایی از سوی معتادان متجاهر در این مسیر درست شده بود که و تعدادی از این فضاها شامل 9 ساختمان اصلی که در حریم بودند و البته حجم‌شان وسیع نیست و پایداری آنچنانی هم ندارند، به دستور مقام قضایی تخریب می‌شوند.

    هراتی تاکید کرد: مکان‌هایی که در این فاز تخریب می‌شوند محل تجمع معتادانی بود که آنها را غیرقانونی درست کرده بودند. بنابراین در این فاز، تخریب این بیغوله‌ها این طور نبود که بخواهد خانواده‌ای بی‌خانمان شود؛ کما اینکه مقام قضایی در زمان صدور حکم تخریب با بررسی همه جوانب به صدور حکم اقدام می‌کند.

    وی همچنین از آغاز عملیات احداث جاده دسترسی در حاشیه رود دره فرحزاد به منظور تردد خودروهای نظارتی خبر داد و اظهار کرد: این جاده دسترسی، یک جاده ماشین‎‌رو نیست بلکه جاده‌ای است که هم دستگاه‌های نظارتی بتوانند تردد داشته باشند و هم اینکه فعلا همشهریان بتوانند در این فضای طبیعی قدم بزنند.

    معاون شهردار منطقه 2 تهران در پاسخ به اینکه آیا پاکسازی دره فرحزاد از وجود معتادان متجاهر و عوامل خرده‌فروشی مواد مخدر در سطحی انجام شده است که امنیت شهروندان در صورت تردد در این فضا به مخاطره نیفتد، گفت: با تلاش نیروی انتظامی، اقدام گسترده و موثری برای جمع‌آوری معتادان متجاهر صورت گرفته اما به نظر می‌رسد برای مناسب‌سازی فضا جهت حضور شهروندان لازم است تمهیدات بیشتری اندیشیده شود.

    هراتی از آغاز اقدام شهرداری برای تخلیه خاک و نخاله و زباله انباشته شده در مسیر دره فرحزاد خبر داد و گفت: همچنین شهرداری تهران نسبت به بکارگیری پیمانکار جهت حفاظت از باغات محدوده که بعضاً مربوط به شهروندان است، اقدام کرده و این حفاظت با هزینه شهرداری صورت می‌گیرد.

    وی در پاسخ به اینکه آیا این باغات که در مالکیت شهروندان قرار دارد دارای حریم و دیوارکشی هستند، خاطرنشان کرد: حریم  برخی از این باغات مشخص است. شهرداری تهران در زمینه حفاظت از باغ‌ها نگاه مالکیتی به قضیه ندارد. همین قدر که باغات سبز و مشجری باشند، شهرداری به صورت داوطلبانه نسبت به نگهداری آنها اقدام و هزینه می‌کند.

    معاون شهردار منطقه 2 تهران تصریح کرد: البته منافع شهروندان در فرحزاد اولویت دارد. قانون بالادست همه ماست و اگر قانون تعیین کند که هر کدام از باغات در مالکیت یکی از شهروندان است، قطعا آمادگی برای مذاکره و جلب رضایت و همکاری همه ذی‌نفعان وجود دارد.

    هراتی درباره اینکه آیا طرحی برای خرید این باغ‌ها در دستور کار شهرداری وجود دارد، گفت: طرحی با این عنوان در دست نداریم اما بسته به مورد، شهردار منطقه تصمیم می‌گیرد.

    وی با یادآوری برنامه شهرداری تهران برای راه‌اندازی اکو پارک در مسیر رود دره فرحزاد، توضیح داد: اگر همه چیز خوب پیش برود، تمام دستگاه‌های مربوطه هماهنگ عمل کنند و بودجه تامین باشد، ساخت اکو پارک به مدت دو سال زمان می‌برد.

    معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه 2 تهران ابراز امیدواری کرد که با همکاری دستگاه‌های مسئول، دره فرحزاد اوایل سال آینده آماده پذیرایی از شهروندان شود، گفت: با توجه به اینکه راه‌اندازی اکو پارک زمان‌بر است، اما حتی قبل از آن شهروندان می‌توانند در مسیر پیاده‌راه کنار مسیر رودخانه، از این فضای طبیعی بهره ببرند.

    هراتی، دره فرحزاد را یکی از معدود ذخایر اکولوژیکی شهر تهران برشمرد و درباره اکو پارکی که در این محدوده به طول 3380 متر از پل نیایش تا پل خوش مرام راه‌اندازی می‌شود، اظهار کرد: سعی می‌شود حداقل مصالح ساختمانی در ساخت اکو پارک به کار برود و بیشتر از مواد سازگار با محیط زیست برای مبلمان آنجا استفاده شود تا شهروندان در فضای طبیعی که کمتر موقعیتی از آن در تهران وجود دارد، اوقات مفرحی داشته باشند.




وضعیت بارش‌ها در کشور طی دو ماه آینده


 

  • وضعیت بارش‌ها در کشور طی دو ماه آینده

    به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، احد وظیفه ضمن اشاره به اینکه بیشتر استان‌های غربی کشور از ابتدای مهر ماه تاکنون بارش کمتری نسبت به بارش بلند مدت و نرمال خود داشتند، اظهار کرد: برای مثال استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، ایلام، چهار محال و بختیاری، خراسان شمالی، کردستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویر احمد، گیلان، لرستان و همدان بارش کمتری نسبت به نرمال داشتند. در استان آذربایجان شرقی نیز بارش حدود 60 درصد کمتر از حد نرمال بود.

    به گفته وی، بیشترین بارش‌ها از ابتدای مهر ماه تاکنون به ترتیب در استان‌های گیلان، مازندران و قزوین رخ داده است و استان‌هایی مانند تهران، البرز، قزوین، فارس، قم و یزد بارشی بالاتر از بلندمدت و نرمال خود داشتند.

    وظیفه ادامه داد: به طور کلی بارش‌های امسال در کشور نسبت به بلندمدت تا حدودی در حد نرمال و بیش از حد نرمال است اما  نسبت به سال گذشته کمتر است.

    وی درباره وضعیت بارش‌های کشور طی دو ماه آینده (دی و بهمن) توضیح داد: مدل‌های عددی نشان می‌دهد که بارش‌ها در کشور طی دی ماه و به ویژه بهمن ماه کمتر از حد نرمال باشد. این وضعیت در جنوب‌غرب کشور از جمله خوزستان، ایلام، لرستان و کرمانشاه مشهودتر خواهد بود.

    رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در پایان گفت: میانگین دمای هوای نیمه جنوبی کشور نیز در ماه‌های آذر و دی در محدوده نرمال است اما در مناطق شمالی در محدوده نرمال تا یک درجه بیش از آن پیش‌بینی می‌شود همچنین در بهمن ماه میانگین دمای کشور در نیمه شمالی 2 تا 3 درجه و در نیمه جنوبی کشور 1 تا 2 درجه بیش از نرمال خواهد بود.




حدود 1.600 تریلیون طلای ما کجاست؟


 

  • حدود 1.600 تریلیون طلای ما کجاست؟

    به گزارش پایگاه خبری big bang،  محاسبات نشان می‌دهد اگر کل طلای داخل کره زمین روی پوسته آن بود، لایه‌ای از طلا به ضخامت 46 سانتیمتر کل سطح زمین را می‌پوشاند.

    در حقیقت زمان تشکیل کره زمین از برخورد سیارک‌ها، آهن، طلا، پلاتین و نیکل به سمت مرکز زمین جایی که غنی از آهن بود حرکت کردند در حالی که سطح آن با اقیانوسی از مواد مذاب ماگما رها شد.

    جالب است بدانید اگر شهاب سنگ‌ها میلیون‌ها سال بعد از تشکیل مرکز کره زمین و سرد شدن سطح آن، مجددا قدری طلا روی پوسته آن ته نشین نمی‌کردند، طلا بسیار بسیار نادرتر و گرانتر از امروز بود.




چالش گندم - همشهری آنلاین


 

  • چالش گندم - همشهری آنلاین

    هنوز انبارهای کوچک و بزرگ گندم در روستاها پر از گندم‌هایی است که به دولت و سیلوهای موجود فروخته نشده و هر دو طرف این معامله منتظر تسلیم شدن طرف دیگر مبتنی بر شرایط دلخواه خودشان هستند. آذربایجان شرقی به واسطه تولید و مصرف گندم یکی از استان‌های تراز اول کشور و جزو 5 استان نخست در تولید و مصرف گندم است. از سوی دیگر، کارخانه‌های بزرگی که مایل به خرید گندم برای تولید محصولات غذایی هستند در روزهای اخیر با چالش‌های بیشتری مواجه شده‌اند.

    همشهری در هفته‌های اخیر موضوع خرید تضمینی گندم و مشکلات پیش رو را بررسی کرد و بر اساس وعده مسئولان باید تا اولین روزهای مهر گندم مورد نیاز استان تامین می‌شد، اما در آخرین پیگیری‌ها این مهم محقق نشده و گندم‌ها در انبار کشاورزان باقی مانده است. همچنین حضور دلالان نیز در بازار مشاهده می‌شود که با قیمت بالاتر از نرخ خرید تضمینی حاضر به خرید گندم هستند. البته اما و اگرهای فروش گندم به دلالان که به عنوان محصولی استراتژیک محسوب می‌شود و امکان قاچاق آن را افزایش می‌دهد، موجب شده کشاورزان زیادی همچنان منتظر عقب‌گرد دولت در
    این زمینه باشند.

    • کاهش بی‌سابقه خرید تضمینی گندم

    بر اساس آنچه آمارها اعلام می‌کنند، امسال در مقایسه با سال‌های گذشته کمترین میزان خرید گندم رخ داده است، در حالی که در 5 سال گذشته تا اول مهر بالای 500 هزار تن گندم حتی در سال‌های وابستگی گندم به خارج در استان تولید و فروخته می‌شد. اما امسال این خرید تضمینی بنا بر اعلام مسئولان، غله استان کمتر از 250 هزار تن بوده و کشاورزان همچنان در برابر فروش گندم به دولت مقاومت می‌کنند.

    نتیجه این فرایند هم به اعلام مسئولان محلی و تایید کارشناسان بروز مشکلات متعدد برای اقتصاد کشاورزی استان است. بر همین اساس بود که در روزهای گذشته جلسه‌ای با حضور نمایندگان مجلس و روسای اتحادیه‌های کشاورزی در تبریز برگزار شد، اما خروجی این جلسه نتوانست کشاورزان و نمایندگان آنان را راضی کند و در عمل هم مصوبه خاصی تصویب نشد، چراکه به گفته مسئولان دولتی نه بودجه اضافی در اختیار دولت است که به گندم‌کاران پرداخت شود و نه این‌که کشاورزان مایل به فروش گندم زیر قیمت بازار هستند.

    از سوی دیگر هم، بازار گندم استان ظرفیت گندم بیشتر از 300 هزار تنی را که سالانه از سوی کارخانه‌ها و موسسات مختلف خریداری می‌شود ندارد و باید برای حدود 300 هزار تنی که تاکنون به مراکز خرید دولتی تحویل داده نشده تدبیری اندیشیده شود. از سوی دیگر، تاخیر در زمان کشت، مشکلات انبارداری گندم و کمبود کود و نوع آن هم دردسرساز شده است.

    • قیمت تمام‌شده گندم؛ 1900 تومان 

    رئیس اداره مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی می‌گوید: در استان 400 هزار هکتار زیر کشت گندم دیم و 72 هزار هکتار گندم آبی است که از این اراضی سالانه 880 هزار تن محصول برداشت می‌شود. «محسن قهرمان‌نژاد» با بیان این‌که در سال جاری 15 هزار و 970 تن بذر گندم کشاورزان از سوی این سازمان تامین شده است می‌افزاید: قیمت تمام‌شده گندم در اراضی دیم و آبی به طور میانگین حدود 1900 تومان است.

    • خرید کمتر از 10 درصد گندم به صورت توافقی

    مدیر غله منطقه 8 کشور با بیان این‌که 225 هزار تن گندم به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری شده است می‌گوید: علاوه بر این، حدود 18 هزار تن یعنی کمتر از 10 درصد خرید توافقی گندم از کشاورزان داشته‌ایم که قیمت خرید متفاوت با 1700 تومان اعلامی بوده و این خرید محدود با توجه به نیاز و مرغوبیت گندم و با تصمیم مسئولان صورت گرفته، ولی بیشترین خرید همان خرید تضمینی بوده است.

    «اسفندیار ابوالحسن‌زاده» با بیان این‌که مطالبات گندم‌کاران تا 90 درصد به صورت تضمینی پرداخت شده است ادامه می‌دهد: برای تشویق گندم‌کاران برای تحویل دادن گندم به سیلوها با قیمت تضمینی، امسال مطالبات آنان زودتر و به صورت نقدی پرداخت شده است و مشکل سال گذشته وجود ندارد. اما در زمینه خرید توافقی شرایط پرداخت متفاوت خواهد بود. چنانچه تاکنون 357 میلیارد تومان پرداخت کرده‌ایم و 31 میلیارد تومان هنوز پرداخت نشده است.

    این مسئول با اشاره به استقبال نکردن بخش خصوصی از خرید گندم از طریق سامانه می‌گوید: علت استقبال نکردن آنان اعمال 9 درصد ارزش افزوده به قیمت خرید گندم است. وی اظهار می‌کند: مدیریت غله استان آماده دریافت گندم و ذخیره در سیلوها است و ظرفیت خالی داریم. بنابراین نگهداری گندم خارج از سیلوهای تحت مدیریت این مرکز صحیح نیست. تدبیر مسئولان و خواسته آنان از کشاورزان تحویل گندم با قیمت‌های تضمینی یا توافق با مراکز خرید بر اساس شرایط فروش است که البته باید شرایط درخواستی نیز منطقی باشد.

    • سردرگمی کشاورزان در انتخاب کشت پاییزه 

    رئیس اتحادیه گندم طلایی آذربایجان با بیان این‌که زمان کشت پاییزه در استان و مناطق کوهستانی شمال غرب کشور از اول مهر آغاز شده است بیان می‌کند: زمان کشت پاییزه محدود به 25 مهر است و اگر در این 25 روز محصولی انتخاب نشود، زمان از دست می‌رود و با بارش برف و باران فصلی عملا امکان کشت نخواهیم داشت. «سعید فرامرزی» ادامه می‌دهد: حدود 400 هزار هکتار از اراضی استان به کشت گندم اختصاص دارد که بیش از 80 درصد این اراضی دیم است.

    در حال حاضر، اکثر کشاورزان دیمی‌کار در سردرگمی انتخاب محصول برای کشت قرار دارند. وی تاکید می‌کند: در حالی که محصول گندم روی دست کشاورزان مانده و انبارهایشان حتی پستوی خانه برخی کشاورزان محل نگهداری گندم شده، آنان در انتخاب محصول برای سال بعد سردرگم هستند و انتظار دارند دولت هرچه سریع‌تر قیمت تضمینی گندم برای سال بعد را اعلام کند و از سوی دیگر، برای خرید گندم‌ها هم تدبیری بیندیشد. وی می‌افزاید: برای انتخاب کودی که باید هرچه سریع‌تر خریداری کنیم هم دچار مشکل هستیم، چراکه متناسب با دانه کشت‌شده باید کود انتخاب شود، اما در حال حاضر دولت برای گندم کود یارانه‌ای در اختیارمان می‌گذارد که این یارانه باید به محصولات دیگر هم تزریق شود.

    • ضرورت حضور نماینده کشاورزان در شورای اقتصاد

    رئیس انجمن گندم‌کاران کشور و رئیس نظام صنفی کشاورزی استان هم با بیان این‌که کاهش قیمت جهانی گندم از علل بی‌میلی دولت برای خرید گندم با قیمت بالاتر از کشاورزان است می‌گوید: سوال ما این است که مسئولان قیمت گندم را با کدام ارز محاسبه می‌کنند و آیا مبنای آنان در قیمت‌گذاری ارز 4200 تومانی است یا ارزی که امروز در بازار مبادله می‌شود. از سوی دیگر، آیا گندم به عنوان یک محصول استراتژیک باید وابسته به خارج باشد؟ حتی اگر قیمت این محصول کمتر از داخل باشد؟

    «عطاءالله هاشمی» ادامه می‌دهد: برخی مسئولان به ما می‌گویند که اگر گندم را نفروشید، از خارج تامین خواهیم کرد. آیا این روند به معنای وابستگی دوباره کشور به گندم نیست؟ با ادامه چنین روندی وابستگی به گندم خارج در سال‌های آتی دور از انتظار نیست، چراکه بسیاری از گندم‌کاران اعلام می‌کنند که سال آینده گندم نخواهند کاشت. وی تاکید می‌کند: ضرورت حضور نماینده کشاورزان در شورای اقتصاد و اظهار نظر در هنگام تعیین قیمت تضمینی وجود دارد و در صورت ادامه چنین وضعیتی و فاسد شدن گندم در سیلوهای خانگی، زیان بزرگی در انتظار کشاورزان و دولت خواهد بود. هاشمی می‌گوید: کشاورزان و گندم‌کاران جزو معدود تولیدکنندگانی هستند که همیشه منافع ملی را بر منافع خود ترجیح داده‌اند، ولی آنان در کنار این فداکاری خود نیازمند حمایت و توجه از سوی دولت هستند، زیرا در صورت تداوم بی‌توجهی‌ها به خواسته کشاورزان و گندم‌کاران، کشور با مشکل مواجه می‌شود، به طوری که امسال این مشکل در خرید تضمینی گندم خود را نشان داد.




نیترات آب برخی مناطق غربی تهران نگران‌کننده نیست


 

  • نیترات آب برخی مناطق غربی تهران نگران‌کننده نیست

    به گزارش ایسنا، ناهید خداکرمی رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران در خصوص وضعیت کیفیت آب تهران با بیان این که خوشبختانه کیفیت آب شرب تهران در حد استاندارد است، گفت: اما بر اساس آخرین پایش در برخی از مناطق، کیفیت آب شرب از نظر میزان نیترات متفاوت است.

    وی با بیان این که عمدتا در بخشی از غرب تهران در مناطقی، کیفیت آب متفاوت است و یک مقدار حد نیترات از استاندارد بالاتر است، گفت: اما وضعیت آن‌گونه نیست که نگرانی ایجاد کند و آب لوله‌کشی بسیاری از شهرهای دنیا بدتر از تهران است و در سال‌های اخیر تلاش شده در راستای استانداردسازی کیفیت آب اقدامات خوبی انجام شود.

    وی با انتقاد از یکسان بودن آب لوله‌کشی برای شرب و مصارف غیرشرب، گفت: آبی که در لوله‌های تهران وجود دارد هم برای شرب و هم آبیاری و غیره استفاده می‌شود که از بهترین آب‌های دنیا است، اما مصرف بی‌رویه‌ این آب مشکل‌ساز شده است و به نظر می‌رسد شرکت آبفا و وزارت نیرو باید طرح‌های نویی را اجرا کنند که حداقل آب شرب، از آب مصرفی جدا شود.

    وی با بیان این که وجود نیترات در آب برخی از مناطق جای نگرانی ندارد، گفت: در بخشی از غرب تهران عمدتا به سمت کرج، کیفیت آب‌ متفاوت است اما جای نگرانی نیست.

    خداکرمی با بیان این‌که این اطلاعات بر اساس پایش جدید ارائه می‌شود، گفت: موسسه‌ای که آب تهران را پایش می‌کند، یک موسسه آلمانی است که با استاندارد بالاتر کل آب تهران را پایش می‌کند.

    وی با بیان این که اگر بتوانیم مصرف بی‌رویه آب را کنترل کنیم، می‌توانیم از منابع آبی با کیفیت‌تری استفاده کنیم، گفت: مصرف بی‌رویه آب، سبب شده است که از آب‌های مختلفی برای تامین آب تهران استفاده شود که این مساله مشکل‌ساز می‌شود و هر چقدر که مصرف آب کاهش پیدا کند، می‌توانیم از منابع با کیفیت‌تری استفاده کنیم.