سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ساخت ربات بیو هیبریدی که می‌تواند به وسیله اعصاب و ماهیچه‌ها حرکت کند


 

  • ساخت ربات بیو هیبریدی که می‌تواند به وسیله اعصاب و ماهیچه‌ها حرکت کند

    به گفته سیف: اولین مطالعه شناگر ما با موفقیت نشان داد که ربات الگوبرداری شده از سلول های اسپرم واقعا می توانند شنا کنند. این نسل از ربات‌های یک دم (تک نوار) از بافت قلبی استفاده می‌کنند که به خودی خود می‌تپد اما نمی‌توانند محیط را حس کنند یا تصمیمی بگیرند.

    محققان در مطالعه جدیدی که در مجموعه مقالات آکادمی علوم (PNAS) و به سرپرستی سیف به چاپ رسیده بود، نسل جدیدی از رباتهای دو دم (دو نوار) را که از بافت عضله اسکلتی تحریک شده به وسیله سلول‌های عصبی نیرو میگیرد تشریح کردند. نورون‌های استفاده شده در آن دارای ویژگی‌های اپتوژنتیک هستند، که به محض قرار گرفتن در معرض نور برای به کار انداختن ماهیچه‌ها برانگیخته می‌شوند. 

    به گفته سیف، در محیط کشت سلولی نورون‌های اپتوژنتیک، بافت عضله قرار داده شد و نورون‌ها به سمت عضله حرکت کردند و اتصالات عصبی-عضلانی و شناگر به خودی خود تشکیل شدند. وی همچنین افزود، به منظور دستیابی و تعیین اینکه کدام یک از ویژگی‌های فیزیکی به سریعترین و کارآمدترین حرکت و شنا منجر می‌شود از مدل‌های محاسباتی استفاده کردیم. 

    محققان امیدوارند این پیشرفت بتواند منجر به توسعه سیستم‌های زنده مهندسی چند سلولی با توانایی پاسخ هوشمندانه به نشانه‌های محیطی شود. چنین سیستم‌هایی کاربرد فراوان در علوم مهندسی زیستی و تکنولوژی مواد خود ترمیم کن خواهد داشت.

    sciencedaily

    2121




روشی هوشمندانه برای بازسازی مینای دندان


 

  • روشی هوشمندانه برای بازسازی مینای دندان

    دانشمندان در چین توانسته‌اند مایعی را تولید کنند که می‌تواند سطح بیرونی مینای آسیب دیده را با استفاده از یک روند کانی سازی طبیعی بازگردانند. مینای دندان‌ها تحت یک فرایند به نام زیست پالایی (Biomineralization) به وسیله سلول‌هایی موسوم به آملوبلاست‌ها تولید می‌شوند که این سلول‌ها پروتئینی را ترشح می‌کنند که در نهایت با سخت شدن، پوشش بیرونی دندان‌ها را ایجاد می‌کنند. 

    اما مشکل اینجاست که آملوبلاست‌ها تنها در زمان رشد دندان‌ها وجود دارند، یعنی دندان‌ها در دوران بزرگسالی و بعد از شکلگیری کامل آن‌ها دیگر توانایی ترمیم خود را ندارند. 

    به گفته محقق Zhaoming Liu دانشمند موادشناس این پروژه، «ما توانستیم مادهای را از گروه‌های یون کلسیم فسفات که می‌تواند منجر به تولید یک لایه پیشساز برای القا رشد کریستالی مینا شود را طراحی کنیم. این گروه‌های یون فسفات کلسیم (CPIC) تنها 1.5 نانومتر قطر دارند. سپس این ذرات ریز در محلولی از اتانول با ماده‌ای به نام تری اتیل آمین تثبیت شدند که از انباشته شدن آنها جلوگیری می‌کند. »

    هنگامی که این مواد ژل مانند بر روی دندان‌ها اعمال شدند، گروه‌های کوچک کلسیم در ساختار ماهی مانند میناها ترکیب شدند و پوشش دندان را با یک لایه غیرقابل تشخیص و سخت به ضخامت 2.8 میکرومتر در عرض 48 ساعت ترمیم کردند.

    به گفته Liu: «مینای بازسازی شده توسط مواد ساخته شده ما، کاملا بافت و ساختار مکانیکی مانند یک مینای اصلی و واقعی داشت. ما امیدواریم تا روزی بتوان بدون استفاده از مواد پرکردنی و متفاوت از مینای اصلی فرایند بازسازی و تولید مجدد آن را انجام دهیم.»

    این فرایند در حال حاضر بر روی دندان‌های موش‌ها انجام شده و قبل از ورود به استفاده‌های کلینیکی باید از سالم بودن تثبیت کننده‌ها به خصوص تری اتیل آمین برای بدن اطمینان حاصل کرد. به همین دلیل ممکن است ورود این روش به کلینیک‌های پزشکی مدتی طول بکشد.

    sciencealert

    2121




فلفل تند یا شیرین، کدام مفیدتر است؟


 

  • فلفل تند یا شیرین، کدام مفیدتر است؟

    فلفل تند یا شیرین، کدام مفیدتر است؟«تابناک باتو» دوست دارید غذایتان آنقدر تند باشد که زبانتان به گز‌گز بیفتد؟ حتی وقتی می‌خواهید چیپس و بستنی بخورید، باز هم طعم تند و آتشین را ترجیح می‌دهید؟ اگر جوابتان به این سؤال‌ها مثبت است، پس شما یک عاشق واقعی فلفل تند هستید. اما به نظرتان فلفل تند بهتر است یا فلفل شیرین؟!

     

    فلفل تند یا شیرین، کدام مفیدتر است؟
    فلفل تند و فلفل شیرین یا فلفل‌دلمه‌ای، محتوی فیبر و آب هستند. هر دو حاوی ویتامین C؛ و مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان و ترکیبات کاروتنوئیدی هستند؛ این ترکیبات کاروتنوئیدی مواد محلول در چربی هستند که باعث ایجاد رنگ‌های مختلف از قرمز و نارنجی تیره تا سبز و بنفش و سیاه، می‌شود.

    البته طعم تند برخی فلفل‌ها به دلیل مواد قلیایی است که در آن‌ها وجود دارد و طعمی تند و کمی تلخ را ایجاد می‌کند. البته فلفل تند، ویتامین C. زیادی دارد و حتی می‌توان گفت: غنی‌ترین منبع ویتامین C. است، اما از آنجا که در غذا‌های ایرانی کمتر استفاده می‌شود، منبع غذایی مهمی برای تامین ویتامین C. افراد محسوب نمی‌شود.

    فلفل تند یا شیرین، کدام مفیدتر است؟
    در کل همه فلفل‌ها می‌توانند به بالا رفتن متابولیسم بدن کمک کنند، اما فلفل تند می‌تواند انرژی غذا را تا حد زیادی بالا برده، باعث گرمازایی در بدن شده و در نهایت منجر به کالری‌سوزی و کاهش وزن شود. با اینکه استفاده بیش از حد از فلفل تند عوارضی ندارد و افراد هندی یا ساکنان آسیای دور با وجود مصرف غذا‌های بسیار تند که برای ما ایرانی‌ها غیرقابل تحمل است، دچار مشکل نمی‌شوند، اما از آنجا که در فرهنگ غذایی ما، خوردن غذا‌های تند چندان متداول نیست، سیستم گوارشی بسیاری از افراد به غذا‌های اینچنینی عادت ندارد و ممکن است بعضی افراد با خوردن این غذا‌ها دچار سوزش معده، بالا رفتن فشار خون یا افزایش تپش قلب شوند.

    فلفل تند یا شیرین، کدام مفیدتر است؟
    همچنین خوردن فلفل‌های تند به همه افراد، به‌خصوص افرادی که دچار مشکلات گوارشی بوده، به ویژه افراد مبتلا به هموروئید، به هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود، چون باعث وخیم‌تر شدن حال‌شان می‌شود.

    فلفل تند موثرتر است
    هر دو فلفل، هم تند و هم شیرین خواص زیادی دارند که مشابه هم است؛ انواع فلفل حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان‌های مختلف با خواص ضد‌سرطانی و ضد بیماری‌های قلبی-عروقی و ضد بیماری‌های مزمن هستند و خاصیت ضد‌التهابی‌شان بسیار زیاد است. البته تمام این خواص در فلفل تند بسیار بیشتر از فلفل شیرین است و شدت تاثیر‌گذاری‌اش بیشتر از فلفل شیرین است.

    تنها مشکل فلفل تند این است که برخی افراد نسبت به آن حساسیت دارند و به هیچ عنوان نباید این نوع فلفل را مصرف کنند، بنابراین به همه بیمارانی که برای مصرف فلفل تند مشکل دارند، توصیه می‌کنم از انواع فلفل‌های شیرین، فلفل‌های دلمه‌ای با رنگ‌های متفاوت استفاده کنند. این فلفل‌ها حاوی رنگدانه‌های متفاوتی هستند که هر کدام خواص آنتی‌اکسیدانی بسیار مفیدی دارند و بهتر است تمام بیمارانی که نمی‌توانند از فلفل تند استفاده کنند، فلفل شیرین با رنگ‌های مختلف میل کنند.

    فلفل تند، ویتامین C زیادی دارد و حتی می‌توان گفت: غنی‌ترین منبع ویتامین C است، اما از آنجا که در غذا‌های ایرانی کمتر استفاده می‌شود، منبع غذایی مهمی برای تامین ویتامین C افراد محسوب نمی‌شود.

    از نظر خواص تغذیه‌ای تفاوت چندانی بین فلفل تند و شیرین وجود ندارد و فقط فلفل‌ها با رنگ‌های مختلف، ترکیبات کاروتنوئیدی متفاوتی دارند و از لحاظ ارزش غذایی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. همه انواع فلفل‌ها حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی مثل ویتامین E هستند که قوی‌ترین آنتی‌اکسیدان است و برای سلامت افراد بسیار مفید و موثراست اما از لحاظ تغذیه تفاوت چندانی بین فلفل تند و فلفل شیرین وجود ندارد.

    تفاوت عمده آن‌ها به ترکیبات فلاوونوئیدی و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی برمی‌گردد که باعث طعم تند در برخی فلفل‌ها می‌شود. مسلما ترکیبات تند باعث ترشح بیشتر اسید معده می‌شود و افرادی که به غذا‌های تند عادت می‌کنند، در دراز مدت ممکن است به مخاط دستگاه گوارشی خودشان آسیب برسانند.

    چراکه وقتی افراد ذائقه خودشان را به تندی عادت می‌دهند، بعد از مدتی حساسیت گیرنده‌های حس چشایی‌شان نسبت به طعم تند پایین می‌آید و به همین دلیل مجبور می‌شوند مقدار تندی غذا را بیشتر کنند تا باز هم طعم تند آن را احساس کنند.

    طعم تند در حد تعادل، طعم مطلوبی است که حتی می‌تواند قدرت پذیرش غذا را افزایش دهد. اما همان‌طور که گفته شد مصرف بیش از حد فلفل می‌تواند باعث آسیب به بافت یا مخاط دستگاه گوارش شود. در نهایت فراموش نکنید که تغذیه علم تنوع است و استفاده از هر دو نوع فلفل، تند و شیرین، در حد تعادل بسیار خوب است و طعم تند به شرطی که بیش از حد نباشد، می‌تواند باعث ایجاد تنوع و تغییر ذائقه شود.

    مجله سیب سبز




مجامع دانشگاهی و وزارت خارجه بیشتر پیگیر بازداشت غیرقانونی دانشمند ایرانی باشند


 

  • مجامع دانشگاهی و وزارت خارجه بیشتر پیگیر بازداشت غیرقانونی دانشمند ایرانی باشند

    به گزارش همشهری آنلاین، دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی طی بیانیه‌ای با تسلیت ایام عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و محکومیت دولت آمریکا در بازداشت غیرقانونی دکتر سلیمانی دانشمند برجسته ایران و جهان که مصداق بارز نقض رویه‌های بین‌المللی از جمله منع بازداشت خودسرانه است خواستار پیگیری بیشتر موضوع توسط مجامع علمی و دانشگاهی کشور و دستگاه‌های مسئول به ویژه وزارت امور خارجه شد.

    به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، مشروح این بیانیه به شرح ذیل است:

    بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
    اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَی الاَْرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ

    ایام سوگواری شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) و یاران با وفایش تسلیت باد.

    بیش از 11 ماه است که دکتر مسعود سلیمانی، استاد تمام دانشگاه تربیت مدرس و محقق برجسته حوزه سلول‌های بنیادی که از دانشمندان برتر دنیا و عضو انجمن سلول‌های بنیادی اروپاست در بازداشت زندان دولت آمریکا به سر می‌برد.

    دکتر مسعود سلیمانی یکی از صد دانشمند برتر جهان به لحاظ استنادهای علمی است که با دعوت رسمی موسسه مایوکلینیک (از موسسات مشهور علمی در آمریکا و جهان) در مهر ماه 1397 به صورت قانونی و با ویزای رسمی تحقیقاتی وارد کشور آمریکا شده است و در بدو ورود بدون انجام محاکمه و در شرایط غیرانسانی و سخت - هم‌بند با مجرمان و قاچاقچیان مواد مخدر و اراذل و اوباش خیابانی - بازداشت شده در حبس به سر می‌برد.

    این درحالیست که دولت آمریکا با اتهام نقض تحریم به این دانشمند برجسته که اتهامی واهی است و با زیرپا گذاشتن پروتکل‌های دانشگاهی و تحقیقاتی، مدام زمان برگزاری دادگاه دکتر مسعود سلیمانی را به تعویق می‌اندازد و تا کنون هیچ گزارش رسمی از دلیل بازداشت این دانشمند ایرانی ارائه نکرده است که این موضوع از مصادیق بارز بازداشت خوسرانه بوده که در تمام رویه‌های بین‌المللی محکوم و ممنوع است.

    واهی بودن دلیل اعلام شده از جانب دولت آمریکا برای دستگیری دکتر سلیمانی؛ تحریم‌های اعمال شده علیه ایران با توجه به حوزه پژوهشی ایشان؛ هماتولوژی و سلول‌های بنیادی و همچنین سوابق علمی و دانشگاهی دکتر سلیمانی که کاملا با موضوعات تحریم غیرمرتبط هستند کاملا آشکار است و بار دیگر رفتار خصمانه و غیر حقوق بشری آمریکا را تایید می‌کند.

    دولت آمریکا که با نگاه تنگ‌نظرانه به پیشرفت‌های علمی و دانشگاهی ایران، تا کنون نتوانسته است مانع این حرکت عظیم علمی شود، به رفتارهای غیرانسانی روی آورده و با دنباله‌دار کردن دستگیری دکتر مسعود سلیمانی که یک فرد علمی و کاملاً غیرسیاسی است باعث شده که ایشان برای همیشه از دیدار مادر خود محروم شوند.

    مادر دکتر سلیمانی پس از شنیدن خبر دستگیری فرزندش توسط نیروهای امنیتی آمریکا دچار عارضه مغزی شد و پس از گذراندن 7 ماه بیماری که در کما فرو رفته بود، در ماه اخیر درگذشت و همچنین به گفته همسر دکتر سلیمانی؛ چشمان این دانشمند کشور به دلیل وضعیت نامساعد زندان، دیگر توان خواندن و مطالعه ندارند.

    فشار سخت روحی که برای دکتر سلیمانی و خانواده ایشان رقم خورده است این دانشمند برجسته را که از بیماری IBS رنج می­‌برد را در شرایط ناگواری قرار داده است و علاوه بر فشارهای روحی شرایط بد نگهداری دکتر سلیمانی موجب شده که ایشان با کاهش وزن شدید مواجه شود و اوضاع جسمی این استاد دانشگاه کشور با مخاطره روبرو شده است.

    دولت آمریکا که مدعی حقوق بشر در جهان است از تحویل هر گونه دارو به این دانشمند برجسته خودداری کرده و علی رغم پرداخت تمامی هزینه­‌های خوراک و پوشاک، گرفتن وکیل و... توسط خانواده دکتر سلیمانی از درمان مناسب ایشان خودداری کرده است.

    تا کنون نهادهای بین‌المللی مانند سازمان ملل متحد، سازمان صلیب سرخ، انجمن هماتولوژی اروپا و... علی‌رغم پیگیری‌های فراوان دانشجویان و خانواده دکتر سلیمانی همگی در خصوص این جنایت آشکار سکوت کرده‌اند و ضرورت دارد که تمامی طرفدران حقیقی حقوق بشر و عدالتخواهان جهان نسبت به این نقض آشکار حقوق انسانی اعتراض خود را اعلام کنند تا وظایف این نهادهای ایجاد شده در جهان، برای گسترش صلح و حقوق انسانی را به آنها یادآوری کرده و جنایت‌های دولت آمریکا را بار دیگر برای مردم جهان آشکار کنند.

    دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) با تاکید بر پیروی از راه ایشان در مبارزه با ظلم و استبداد در جهان، این اقدام غیرانسانی دولت آمریکا که مغایر با کنوانسیون‌ها و رویه‌های پذیرفته‌شده بین‌المللی از جمله ممنوعیت بازداشت خودسرانه است، را محکوم کرده و بر پایان دادن به این بازداشت غیرقانونی تأکید می‌کند و از تمامی مجامع علمی و دانشگاهی کشور و همچنین دستگاه­‌های مسئول در حوزه بین‌الملل به ویژه وزارت امور خارجه درخواست دارد که این موضوع را با جدیت بیشتری پیگیری کنند.




توئیت جدید ایلان ماسک در مورد پورشه جنجال آفرید


 

  • توئیت جدید ایلان ماسک در مورد پورشه جنجال آفرید

    به گزارش بیزینس‌اینسایدر، ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت تسلا، به تازگی توئیت جدیدی در مورد خودروی الکتریکی "تیکان" توربوی پورشه منتشر کرده که به نظر می‌رسد در آن، نام این وسیله نقلیه را به سخره گرفته است.

    ماسک در این توئیت نوشت: به نظر می‌رسد واژه توربو در پورشه، معنایی که فکر می‌کنید را ندارد.

    پورشه، تولید نسخه تیکان توربوی خود را از روز چهارشنبه آغاز کرد. اگرچه به نظر می‌رسد ماسک در این توئیت، به تیکان توربو اشاره داشته اما توضیحات بیشتری در این مورد نداده است.  شاید منظور ماسک، توبوشارژرهای این خودرو بوده که به موتورهای احتراق داخلی آن اضافه شده‌اند تا با بازیافت گازهای منتشر شده، کارایی آن را بهبود ببخشند.

    پورشه هنوز هیچ نظری در مورد توئیت ایلان ماسک منتشر نکرده است.

    به نظر می‌رسد ماسک با توئیت خود، به این موضوع اشاره کرده که شارژ کردن یک خودروی الکتریکی، با توربوشارژر امکان‌پذیر نیست. توربو در معنای قدیمی خود، به توربوشارژ موتور یک خودرو با وارد کردن هوای بیشتر به داخل موتور اشاره دارد که امکان سوزاندن سوخت بیشتر و در نتیجه، تامین نیروی بیشتر را فراهم می‌کند.

    ماسک در داشتن تعاریف بی‌ربط در مورد اصطلاحات، سابقه دارد. اگرچه پورشه، هیچ نظری در این مورد ارائه نداده اما بسیاری از کاربران توئیتر در چند دقیقه، به توئیت او پاسخ دادند و او را به سخره گرفتند.

    برخی از کاربران، توئیت‌های مربوط به تامین بودجه‌ای را به ماسک یادآوری کردند که سال گذشته، تسلا را در رابطه با قانونگذاران فدرال به دردسر انداخته بودند. آنها در توئیت خود نوشتند: تامین بودجه، کاری که امیدوار بودی آنها انجام دهند، نبود.

    برخی از توئیت‌ها، به این موضوع اشاره داشتند که نام بسیاری از محصولات تسلا، با معنای آن در لغت‌نامه مطابقت ندارد. در این توئیت‌ها آمده است: واژه سوپرشارژر، معنایی که فکر می‌کنی را ندارد. ایسنا